سه معياراساسي در ازدواج؛ از اصالت و نجابت تا معیار ایمان
red blue black green red blue black green امروز
مذهبی
مطالب مذهبی
عکس های مذهبی
برگی از یک نوشته
ورزش
ورزش های رزمی
اخبار ورزشی خارجی
فوتبال و فوتسال
کشتی ووزنه برداری
شناوشطرنج
توپ وپور
علمی
روانشناسی
دانشگاه و کنکور
بهداشت ودرمان
فن آوری های نوین
علمی و پزشکی
اقتصاد
نفت و نیرو
بيمه و بانک
بورس و اقتصاد
صنعت و تجارت
راه و شهرسازی
بازرگانی و صنعت
سیاسی
دولت و مجلس
تحولات سوریه
بیداری اسلامی
سیاست خارجی
رییس جمهور
فرهنگی
سینما و ادبیات
آيين و انديشه
رادیو و تلویزیون
آموزش و پرورش
موسيقی و هنر
اجتماعی
زنان و جوانان
مردم و خانواده
محیط زیست
حوادث
نظامی
دفاع و امنیتی
ارتش
سپاه پاسداران
بسیج
مقام معظم رهبری
دیدارها
پیامها




سه معياراساسي در ازدواج؛ از اصالت و نجابت تا معیار ایمان
بازدید : 190 |

رسول خدا (ص) می فرماید هيچ بنايي نزد پروردگار محبوبتر از پيوند ازدواج نيست. پس خوشبختي و بدبختي از اصل ازدواج نيست،بلكه از چگونگي ازدواج نشات مي گيرد. به عبارت ديگر اگر دختر و پسري بر اساس معيارهاي عقلي و در نظر گفتن معيارهاي ازدواج و همانندي در ابعاد مهم زندگي با هم ازدواج كنند موفق خواهند بود.

معيار اصالت و نجابت
يكي از معيارهاي اصيل در امر ازدواج، نجابت و اصالت خانوادگي است. كلمه اصالت از اصل گرفته شده كه معناي آن ريشه دار بودن است. بنابراين اصيل به فردي اطلاق مي گردد كه از نظر خانوادگي داراي ريشه و تباري باشد. بديهي است فردي كه زير پوشش تربيتي پدر و مادر عاقلي قرار گرفته باشد، طبیعتا بر اساس اگوپذيري همه كمالات خلقي و روحي آنان را مورد اقتباس قرار خواهد داد. در حالي كه دختر يا پسري كه از پدر و مادر علاقه مند و متعهد محروم مانده باشد، علاوه بر اينكه از نظر عواطف دچار كمبودهايي است، فاقد تعادل روحي و رواني بوده، دچار اختلالات رفتاري خواهد بود.
افراد اصيل در برخورد با دشواري ها و سختي ها با آبروداري و شكيبايي مشكلات را پشت سر گذاشته، از حريم سداد و عفت و سازگاري به هيچ وجه انحراف نخواهند داشت. در حالي كه فرد غير اصيل اگر هزاران نوع مهر و محبت به او شده باشد، در فرصتي همه را ناديده گرفته و در يك لحظه بي شخصيتي و بي تباري خود را بروز خواهد داد.
به همين جهت پيامبر بزرگوار اسلام (ص) از ازدواج با زن زيبارويي كه از اصالت خانوادگي محروم مانده است، شديدا ممانعت به عمل مي آورد و اين گونه زنان را به گلهايي كه در كنار مزبله مي رويند تشبيه كرده است.
فرد غير اصيل علاوه بر اينكه زندگي را در كام همسرش تلخ و ناگوار مي سازد، در ارتبط با تعليم و تربيت فرزندان فاقد صلاحيت تربيتي است و به طور ناخود آگاه روحيات زشت و نازيباي خود را به كودكان معصوم انتقال خواهد داد. به عبارت ديگر فرد غير اصيل و پست همانند درخت بدگهري است كه ميوه اش نيز تلخ و زهرآگين است. بايد به خاطر داشته باشيم كه در متن زندگي خانوادگي آنچه كه ضرورت دارد اصالت، نجابت و پاكدامني است و متاسفانه افراد غير اصيل با اين گونه مفاهيم آشنايي ندارند.در اين قبيل خانوادهها به مرور زمان كانون خانوادگي از درون متلاشي مي گردد.
معيار كفويت
دختر و پسر بايد بر اساس معيارهاي ديني و اعتقادي، فكري، روحي و عقلي اقدام به ازدواج كنند نه بر اساس ثروت و شهرت. اگر در گزينش همسر به امور واهي وسست اكتفا كنند و معيارهاي واقعي را در ازدواج ناديده بگيرند واضح است كه چنين ازدواجي پس از گذشت مدت زمان كوتاهي دچار شكست خواهد شد. خوشبختي و بدبختي مرد و زن در ارتباط با نحوه گزينش و تعيين همسر است دقت و بررسي در گزينش همسر يك امر لازم و ضروري است و در ضمن بايد بدانيم كه خوشبختي و بدبختي افراد از همين گذرگاه رقم مي خورد.
معيار ايمان
مطالعه آيات قرآن و روايات اسلامي اين واقعيت را آشكار مي سازد كه ايمان به خدا يكي از كمالاتي است كه ارزشمندي انسان را در نزد پروردگار از فرشتگان برتر و بالاتر مي برد. علاوه بر اين، ايمان يك عامل بسيار قوي براي اجتناب از بديها و زشتي هاست. فرد با ايمان خود به خود از بسياري از آلودگي ها و انحرافات بر كنار است. فرد با ايمان دروغ نمي گويد، اهل خيانت نيست، به مال و ناموس كسي چشم خيانت نمي دوزد و هرگز سر سوزني از مسير حق و حقيقت انحراف نمي يابد.
عوامل كنترل كننده بيروني همانند قوانين و نظارتهاي اجتماعي در مقايسه با ايمان بسيار ضعيف و نارسا هستند، زيرا كاربرد اين عوامل محدود به زمان و مكان خاصي است، در حالي كه نيروي دروني ايمان، افراد با ايمان را در طول زندگي از كجرويها و انحرافات باز مي دارد. حضرت علي(ع) در نهج البلاغه مي فرمايد: هركه را از درون واعظ و بازدارنده اي نباشد، عوامل بيروني نمي تواند چندان مفيد و سازنده باشد. به همين مناسبت توصيه شده كه در انتخاب همسر سعي شود طرف مقابل اعم از دختر و پسر فرد با ايماني باشد.
در نتيجه اگر در پيوند دختر و پسر اصل همانندي در ابعاد علمي، فرهنگي، ديني و اقتصادي رعايت شود، از دوام و استحكام بيشتري برخوردار خواهد بود. بيشتر اختلافات و درگيريهاي بين زن و مرد از عدم كفويت نشات مي گيرد. به عنوان مثال، گاه زن متدين و مرد لاابالي است و گاه زن با تحصيلات عاليه و مرد بي سواد كه در چنين مواردي اختلاف و درگيري پيش مي آيد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

نویسنده : دریادل بسیجی تاریخ ارسال : : یک شنبه 2 تير 1392برچسب:,

مطالب گذشته

·

درمان افسردگی و پوچی با یاد خدا ! ارسال در : 1394/03/18 21:31

·

بیانات در مراسم بیست و ششمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی رحمه‌الله ارسال در : 1394/03/18 21:17

·

خبر آمد خبری در راه است . . . ارسال در : 1394/02/24 22:24

·

آقای من، بحق نازدانه اتان علی بن موسی الرضا(ع)، فکری به حال ما کنید..... ارسال در : 1394/02/24 22:21

·

بدون شرح... ارسال در : 1394/02/24 22:14

·

لبیک یا امام خامنه ای ارسال در : 1394/02/24 22:10

·

حاشیه های دیدار رهبری از نمایشگاه کتاب ارسال در : 1394/02/24 21:54

·

دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب ارسال در : 1394/02/24 21:49

·

و مکرو و مکر الله ولله خیر الماکرین ارسال در : 1394/02/05 12:47

·

کنارتودرگیر آرامشم ارسال در : 1394/02/05 11:33


بسم رب الشهداءوالصديقين سخنان مقام معظم رهبري و راهكار هاي ايشان در سخنراني هاي مختلف ما را بر آن داشت تابه جبهه جنگ نرم عزيمت كنيم می خواهیم هوای آلوده فضای مجازی را تغییر دهیم ولو به اندازه نفسی و باری از دوش ولیمان برداریم ولو به اندازه ارزنی ... البته اگر خدا بخواهد ان شاء الله يا علي ********************* مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای: امروز شما ببینید وسائل تبلیغ در دنیا چقدر متنوع شده؛ این طرف دنیا یک نفر جوان پای یک دستگاه کوچک می‌نشیند و افکار، تصورات، تخیلات، پیشنهادهای فکری و پیشنهادهای عملی را از سوی هر کسی – بلکه هر ناکسی – از آن طرف دنیا دریافت می‌کند! امروز اینترنت و ماهواره و وسایل ارتباطی بسیار متنوع وجود دارد و حرف، آسان به همه جای دنیا می‌رسد. میدان افکار مردم و مؤمنین، عرصه‌ی کارزار تفکرات گوناگون است. امروز ما در میدان جنگ و کارزار حقیقی فکری قرار داریم. این کارزار فکری به هیچ وجه به زیان مانیست؛ به سود ماست. اگر وارد این میدان بشویم و آن چه را که نیاز ماست – از مهمات تفکر اسلامی و انبارهای معارف الهی و اسلامی – بیرون بکشیم و صرف کنیم، قطعاً بُرد با ماست؛ لیکن مسأله این است که ما باید این کار را بکنیم.




طراح قالب ملودیوس